Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt.
Planin globaalikoulu
Materiaalipankki
Materiaalipankista voit ladata oppaita, vinkkejä ja materiaalia globaalikasvatukseen. Pankista löydät materiaaleja eri kouluasteille aina varhaiskasvatuksesta lukioon sekä nuorten vapaa-ajan toimintaan.
Katso myös tilattavat materiaalit.
Tyttöjen päivän aamunavaus 2024
Vuonna 2024 tyttöjen päivän teemana on tyttöjen oikeudet konflikteissa.
Tyttöjen päivän aamunavaus on helppo ja vaikuttava tapa juhlistaa päivää koulussa ja lisätä tietoa tyttöjen oikeuksista!
Vaikuta yhdenvertaisuuteen -oppimateriaali
Vaikuta yhdenvertaisuuteen -oppimateriaali on suunniteltu yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Materiaali on julkaistu osana vuoden 2024 Nuorten timantti -tapahtumaa, jonka teemana oli yhdenvertaisuus ja antirasismi.
Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen materiaaleja
Tästä löydät vuonna 2022-2023 toteutetun Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -hankkeen koulutusmateriaaleja sekä koulutusten osallistujien tekemien pedagogisten kokeilujen listan. Hanke toteutettiin Opetushallituksen rahoittamana opetushenkilöstön täydennyskoulutuksena.
Tyttöjen päivä 2023: teemana urheilu
Vuonna 2023 tyttöjen päivän teemana on urheilu. Tyttöjen päivän kouluaineistoon kuuluu alakoulun ylimmille luokille suunnattu Tyttöjen oikeuksien olympialaiset -työskentely sekä aamunavaus.
Maailmassa lapset ja nuoret, erityisesti tytöt, kohtaavat paljon ennakkoluuloja, joiden mukaan tietyt urheilulajit eivät sovi heille.Tämän takia on tärkeää, että kannustamme kaikkia nuoria itseään kiinnostavan ja inspiroivan urheilun pariin. Tyttöjen päivän olympialaisten ideana on tuoda intoa urheiluun ja lisätä nuorten tietoisuutta tyttöjen oikeuksista.
Nuoret rakentamassa demokratiaa
Nuoret rakentamassa demokratiaa -oppimateriaali on suunniteltu yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Materiaali on julkaistu osana vuoden 2023 Nuorten timantti -tapahtumaa, jonka teemana oli dmeokratia.
Observing youth – menetelmiä nuorten tasa-arvo -ja globaalikasvatukseen
Julkaisu sisältää kokoelman englanninkielisiä harjoituksia ja osallistavia menetelmiä sukupuolten tasa-arvoon ja nuorten elämään liittyvistä aiheista. Harjoitukset on kehitetty Planin kansainvälisessä kouluyhteistyöprojektissa, jossa suomalaiset ja ugandalaiset koululuokat tutustuivat toisiinsa verkon välityksellä ja käsittelivät yhdessä nuoruuteen, vapaa-ajan viettoon ja tasa-arvoon liittyviä kysymyksiä.
Vihapuheesta dialogiin -koulutusmateriaali
Vihapuheesta dialogiin -koulutusmateriaali tarjoaa tietoa ajankohtaisesta ongelmasta: vihapuheesta. Mitä on vihapuhe tai vihainen puhe? Miksi vihapuhe uhkaa sananvapautta? Materiaali sisältää toiminnallisia, osallistavia menetelmiä, joiden avulla vihapuhetta voi käsitellä nuorten kanssa ja kehittää yhdessä ratkaisuja vihapuheeseen. Se on suunnattu ensisijaisesti yläkoulussa ja toisella asteella toimiville kasvattajille. Vihapuhe sopii hyvin monialaisen oppimiskokonaisuuden aiheeksi. Materiaali on saatavilla suomeksi ja ruotsiksi.