Lapsen oikeuksien lähettiläät

“Olen taas innolla pyytämässä ensikin vuonna vierailijaa teiltä! Kahdelta vuodelta on hyvät kokemukset asiantuntevasta ja osaavasta tuntivierailusta!”

“Tunti järjestettiin TEAMSissa ja kaikki toimi loistavasti. Kiitos, tämä kokemus rohkaisi jatkossakin kutsumaan etävieraita luokkaan.”

“Todella mahtavaa toimintaa ja hyvät tuntisuunnitelmat.”

– Opettajan palautteita

Vallitsevasta koronatilanteesta johtuen lähettiläämme toteuttavat vain etävierailuja 31. tammikuuta saakka. Arvioimme tilannetta säännöllisesti uudelleen ja toivomme pääsevämme taas mahdollisimman pian toteuttamaan sekä ulkovierailuja että luokkahuoneissa tapahtuvia vierailuja.

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen?

Planin koulutetut lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat tervetulleen lisän koulun globaalikasvatukseen myös korona-aikana. Lähettilästunti voidaan toteuttaa etäyhteydellä osallistavasti kaikenikäisille oppijoille. Lähettiläät ohjaavat tunteja kaikilla luokka-asteilla alkuopetuksesta lukioon.

Etävierailuidemme teemana on lapsen oikeudet. Lukioikäisille on tarjolla Tytöt kriisien keskellä -tuntiuutuus. Etävierailu toteutetaan koulunne alustaa käyttäen (Teams tai Google Meet) niin, että lähettiläs tulee mukaan vieraana. Tarjoamme selkeät ja yksityiskohtaiset tekniset ohjeet, jotta vierailu sujuu hyvin.

Kun koronatilanne hieman helpottaa, tarjoamme jälleen myös ulkona (koulun pihalla tai lähiluonnossa) turvavälein pidettäviä tunteja.

Lähettiläsvierailuilla käsitellyt asiat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja aihekokonaisuuksiin sekä ainekohtaisiin sisältöihin.

Tunnit ovat vastaanottajalle maksuttomia. Tunnin voi tilata oheisella lomakkeella. Voit kysyä lisää kouluyhteistyön koordinaattori Ronja Karkiselta (050-5173214, ronja.karkinen(at)plan.fi).