Lapsen oikeuksien lähettiläät

“Olen taas innolla pyytämässä ensikin vuonna vierailijaa teiltä! Kahdelta vuodelta on hyvät kokemukset asiantuntevasta ja osaavasta tuntivierailusta!” – Opettajan palaute

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen?

Planin Lapsen oikeuksien lähettiläät vierailevat päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotaloissa ja -järjestöissä ja järjestävät toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja lapsen oikeuksista ja kehityskysymyksistä. Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja aihekokonaisuuksiin sekä ainekohtaisiin opetussuunnitelmiin. Tunnit toteutetaan monipuolisia työtapoja käyttäen.

Keväällä 2020 koronapandemian aiheuttaman poikkeustilan aikana tarjoamme etävierailuita. Lähettiläs voi ohjata vuorovaikutteisen ja osallistavan 45–75 min etätunnin luokalle koulun webinaarialustaa käyttäen. Näitä tunteja tarjoamme alakoulun 5.–6. luokille ja yläkouluun, ja niiden teema on lapsen oikeudet. Jos haluat tilata etävierailun, täytä oheinen tilauslomake. Voit myös kysyä lisää kouluyhteistyön koordinaattori Ronja Karkiselta (050-5173214, ronja.karkinen(at)plan.fi).  

Syksyllä tarjoamme taas lähettiläsvierailuita normaaliin tapaan. Silloin voit valita vierailun teeman seuraavista:

  • lapsen oikeudet ja kestävä kehitys
  • vihapuhe
  • sukupuolten tasa-arvo ja sukupuoleen liittyvät stereotypiat

Lähettilästoimintaa on Helsingissä, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä.

Tunnit ovat vastaanottajalle maksuttomia. Lisätietoja osoitteesta kotimaa @ plan.fi.

Vierailun tilauslomake

Vierailun aihe

lapsen oikeudet ja kestävä kehitysvihapuhesukupuolten tasa-arvo ja sukupuoleen liittyvät stereotypiat