Lapsen oikeuksien lähettiläät

“Olen taas innolla pyytämässä ensikin vuonna vierailijaa teiltä! Kahdelta vuodelta on hyvät kokemukset asiantuntevasta ja osaavasta tuntivierailusta!”

“Tunti järjestettiin TEAMSissa ja kaikki toimi loistavasti. Kiitos, tämä kokemus rohkaisi jatkossakin kutsumaan etävieraita luokkaan.”

“Todella mahtavaa toimintaa ja hyvät tuntisuunnitelmat.”

– Opettajan palautteita

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen?

Planin koulutetut lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat tervetulleen lisän koulun globaalikasvatukseen myös korona-aikana. Lähettilästunti voidaan toteuttaa eri tavoin: perinteiseen tapaan luokkahuoneessa, ulkona koulun pihalla tai luonnossa tai etäyhteydellä. Kysy lisää ja etsitään teille sopiva vaihtoehto! Olipa toteutustapa mikä vain, tunneilla käytetään monipuolisia ja osallistavia menetelmiä.

Lähettiläät ohjaavat tunteja kaikilla luokka-asteilla alkuopetuksesta lukioon. Syksyllä 2020 vierailuidemme teemat ovat:

• Lapsen oikeudet (alakoulu, yläkoulu)
  • Tytöt kriisien keskellä (lukio)
  • Vihapuheesta dialogiin (yläkoulu, lukio)
  • Sukupuolinormit ja -stereotypiat (yläkoulu, lukio)

Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja aihekokonaisuuksiin sekä ainekohtaisiin opetussuunnitelmiin.

Koululla toteutettavan tunnin voi tilata pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Turussa, Jyväskylässä, Oulussa ja Rovaniemellä. Etäyhteydellä toteutettavan tunnin voi tilata minne vain. Vierailu on mahdollista toteuttaa niin, että lähettiläs on etänä ja oppilaat koolla luokassa, tai niin että sekä lähettiläs että oppilaat ovat etänä. Myös etätunnit ovat vuorovaikutteisia ja osallistavia.

Tunnit ovat vastaanottajalle maksuttomia. Tunnin voi tilata oheisella lomakkeella. Voit kysyä lisää kouluyhteistyön koordinaattori Ronja Karkiselta (050-5173214, ronja.karkinen(at)plan.fi).

Vierailun tilauslomake

Vierailun aihe

Lapsen oikeudetTytöt kriisien keskelläVihapuheesta dialogiin (vain livetunti)Sukupuolinormit ja -stereotypiat (vain livetunti)