Globaalikasvatus

Tilaa meiltä koulutus

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä?

Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä? Globaalikoulun asiantuntijat tarjoavat vuosien kokemuksella laadukasta koulutusta kasvatusalan ammattilaisille globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Koulutukset ovat tilaajalle maksuttomia ja soveltuvat veso-koulutuksiksi. Kaikki koulutukset on mahdollista toteuttaa joko webinaareina tai läsnäkoulutuksina. Koulutukset voidaan toteuttaa perustasoisina tai syventävinä, riippuen osallistujien koulutusteemoihin liittyvästä aiemmasta kokemuksesta ja osaamisesta.

Tiedustele nyt koulutusta loppukeväälle ja syksylle 2024! Tarjoamamme koulutukset ovat:

Yhdenvertaisuuden edistäminen on koulun perustehtävä, mutta silti moni normeista poikkeava lapsi ja nuori kokee koulussa kiusaamista ja syrjintää. Tässä koulutuksessa pääset pohtimaan, miten yhteiskunnan normit vaikuttavat koulussa, mikä on niiden yhteys mm. syrjivään kiusaamiseen ja millä konkreettisilla toimilla koulussa voi huomioida oppilaiden moninaisuuden. Saat koulutuksesta eväitä rakentaa yhdenvertaista ja antirasistista kouluyhteisöä, jossa kaikki tulevat kohdatuiksi ja kohdelluiksi samanarvoisina.

Laita tasa-arvosilmälasit päähän! Miltä koulusi toimintakulttuuri näyttää niiden läpi tarkasteltuna? Miten yhteiskuntamme sukupuolinormit vaikuttavat koulussa? Tästä koulutuksesta saat oivalluksia siitä, kuinka rakentaa koulua, jossa jokainen sukupuolesta riippumatta voi olla oma itsensä. Koulutus koostuu tutkimustiedosta, itsereflektiosta, keskusteluista ja käytännön harjoitteista, joita voit hyödyntää omassa opetuksessasi.

Kestävä kehitys on aikamme suuri haaste, johon koulun on vastattava. Tämä koulutus vahvistaa opetusalan ammattilaisten sisällöllistä ja pedagogista osaamista kestävän kehityksen teemoista. Koulutus antaa välineitä, vauhtia ja vertaistukea kestävän kehityksen työn kehittämiseen omassa koulussa. Opit konkreettisia menetelmiä kestävän kehityksen kasvatukseen ja toimintakulttuurin kehittämiseen.

tulevia koulutuksia, kevät 2024

  • Oppilaitos kestävää tulevaisuutta rakentamassa -verkkokoulutus, 6.5. klo 13–16, lisätiedot ja ilmoittautuminen Itä-Suomen AVI:n sivuilla.
  • Yhdenvertaisia kohtaamisia – moninaisuus ja antirasismi oppilaitoksissa -verkkokoulutus, 7.5. klo 13–16, lisätiedot ja ilmoittautuminen Itä-Suomen AVI:n sivuilla.
  • Näkökulmaksi tasa-arvo! Sukupuolitietoisuus oppilaitoksissa -verkkokoulutus 16.5. klo 13–16, lisätiedot ja ilmoittautuminen Itä-Suomen AVI:n sivuilla.
Aluehallintoviraston AVI kouluttaa -logo

Yhdenvertaisen koulun rakentajat

Vuosina 2024-2025 toteutamme koulutuskokonaisuuden, joka antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Koulutuksessa pääset perehtymään normikriittiseen ja antirasistiseen pedagogiikkaan sekä sukupuolitietoiseen opetukseen ja kasvatukseen asiantuntijoiden johdolla. Saat myös konkreettisia vinkkejä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien käytännön toimeenpanoon. Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu, jonka toteuttamisen tueksi pidetään lyhyt yhteinen verkkotapaaminen. Koulutus vastaa laajuudeltaan 3 opintopistettä, ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Syksyllä 2024 toteutamme koulutuskokonaisuuden monimuotokoulutuksena Tampereella 10.9., 7.10. ja 14.11. sekä valtakunnallisena verkkototeutuksena 19.9., 10.10. ja 21.11. ja keväällä 2025 monimuotokoulutuksena Kuopiossa.

Lisätiedot: Mari Tapio: mari.tapio@plan-international.org

Lapsen oikeuksien lähettiläs koululuokassa Planin hupparissa.

Lue uutisia koulutuksistamme

Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.
Koulutukset, 15.12.2023

Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutuksesta tukea yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön

Uusi Opetushallituksen rahoittama hankkeemme tarjoaa keväällä ja syksyllä 2024 Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutuksia. Opettaja, tule…
Koulutukset, Uutiset, 5.6.2023

Opettajien ja kasvattajien koulutuksia syksyllä 2023

Globaalikoulu tarjoaa syksyllä eripituisia maksuttomia koulutuksia yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja kestävän kehityksen edistämisen tueksi. Koulutukset on…
Koulutukset, 30.11.2022

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen satoa

Järjestimme syksyllä ensimmäisen Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen etätoteutuksena. Koulutus oli erittäin suosittu ja siihen…