Globaalikasvatus

Tilaa meiltä koulutus

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä?

Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.

Etsitkö oppilaitoksesi henkilöstölle täydennyskoulutusta tasa-arvosta, yhdenvertaisuudesta tai kestävästä kehityksestä? Globaalikoulun asiantuntijat tarjoavat vuosien kokemuksella laadukasta koulutusta kasvatusalan ammattilaisille globaalikasvatuksen teemoista ja menetelmistä. Koulutukset ovat tilaajalle maksuttomia ja soveltuvat veso-koulutuksiksi. Kaikki koulutukset on mahdollista toteuttaa joko webinaareina tai läsnäkoulutuksina.

Tiedustele nyt koulutusta loppusyksylle tai ensi keväälle! Tarjoamamme koulutukset ovat:

Yhdenvertaisuuden edistäminen on koulun perustehtävä, mutta silti moni normeista poikkeava lapsi ja nuori kokee koulussa kiusaamista ja syrjintää. Tässä koulutuksessa pääset pohtimaan, miten yhteiskunnan normit vaikuttavat koulussa, mikä on niiden yhteys mm. syrjivään kiusaamiseen ja millä konkreettisilla toimilla koulussa voi huomioida oppilaiden moninaisuuden. Saat koulutuksesta eväitä rakentaa yhdenvertaista ja antirasistista kouluyhteisöä, jossa kaikki tulevat kohdatuiksi ja kohdelluiksi samanarvoisina.

Laita tasa-arvosilmälasit päähän! Miltä koulusi toimintakulttuuri näyttää niiden läpi tarkasteltuna? Miten yhteiskuntamme sukupuolinormit vaikuttavat koulussa? Tästä koulutuksesta saat oivalluksia siitä, kuinka rakentaa koulua, jossa jokainen sukupuolesta riippumatta voi olla oma itsensä. Koulutus koostuu tutkimustiedosta, itsereflektiosta, keskusteluista ja käytännön harjoitteista, joita voit hyödyntää omassa opetuksessasi.

Kestävä kehitys on aikamme suuri haaste, johon koulun on vastattava. Tämä koulutus vahvistaa opetusalan ammattilaisten sisällöllistä ja pedagogista osaamista kestävän kehityksen teemoista. Koulutus antaa välineitä, vauhtia ja vertaistukea kestävän kehityksen työn kehittämiseen omassa koulussa. Opit konkreettisia menetelmiä kestävän kehityksen kasvatukseen ja toimintakulttuurin kehittämiseen.

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua

Lukuvuonna 2022–23 toteutamme koulutuskokonaisuuden, joka antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Koulutuksessa pääset perehtymään normikriittiseen ja antirasistiseen pedagogiikkaan sekä sukupuolitietoiseen opetukseen asiantuntijoiden johdolla. Saat myös konkreettisia vinkkejä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmien käytännön toimeenpanoon. Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä, ja se on osa Opetushallituksen rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta.

Syksyllä 2023 toteutamme koulutuksen Tampereella lähikoulutuksena Monitoimitalo 13:n tiloissa. Koulutuspäivät ovat 21.9., 26.10. ja 16.11.2023. Voit ilmoittautua koulutukseen verkkolomakkeella.

Lisätiedot: Mari Tapio: mari.tapio@plan-international.org

Lapsen oikeuksien lähettiläs koululuokassa Planin hupparissa.

syksyn 2023 koulutuskalenteri

  • Sukupuolinormit ja sateenkaarinuorten kohtaaminen. 7. ja 14.9. klo 16:00-17:30. Verkkokoulutus liikunnan ja terveystiedon opettajille, yhdessä Seta ry:n ja Liikunnan ja terveystiedon opettajat Liito ry:n kanssa. Lue lisää Liito ry:n sivuilta.
  • Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuskokonaisuus.
    Lähikoulutus, Tampere. 21.9., 26.10. ja 16.11.
    Ilmoittaudu tästä.
  • Yhdenvertaisia kohtaamisia, 4.10. klo 13:00-15:30 verkossa. Koulutus toteutetaan yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu AVI:n sivuilla.
  • Näkökulmaksi tasa-arvo!, 5.10. klo 13:00-15:30 verkossa. Koulutus toteutetaan yhdessä Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu AVI:n sivuilla.
  • Globaali näkökulma seksuaali- ja lisääntymisterveyteen ja –oikeuksiin 10.10. klo 16-18 verkossa. Koulutus on suunnattu terveystiedon opettajille ja se toteutetaan yhdessä Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry:n kanssa. Lue lisää ja ilmoittaudu LIITO ryn verkkosivuilla

Lue uutisia koulutuksistamme

Koulutukset, Uutiset, 5.6.2023

Opettajien ja kasvattajien koulutuksia syksyllä 2023

Globaalikoulu tarjoaa syksyllä eripituisia maksuttomia koulutuksia yhdenvertaisuuden, tasa-arvon ja kestävän kehityksen edistämisen tueksi. Koulutukset on…
Koulutukset, 30.11.2022

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen satoa

Järjestimme syksyllä ensimmäisen Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen etätoteutuksena. Koulutus oli erittäin suosittu ja siihen…
Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.
Koulutukset, 9.8.2022

Yhdessä-koulutuksesta työkaluja koulun yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön!

Opettaja, tule oppimaan uutta, inspiroitumaan ja vaihtamaan kokemuksia muiden opettajien kanssa asiantuntijakouluttajien johdolla! Globaalikoulun uusi…