Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua

Opettaja, tule oppimaan uutta, inspiroitumaan ja vaihtamaan kokemuksia muiden opettajien kanssa asiantuntijakouluttajien johdolla! Globaalikoulun uusi opettajien täydennyskoulutus antaa monipuolisia eväitä oppilaitosten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön. Tavoitteena on, että jokainen kouluyhteisön jäsen kokee tulevansa arvostetuksi omana itsenään. Koulutus alkaa 21.9., ja siihen kuuluu kolme koulutuspäivää syksyn aikana. Varaa paikkasi maksuttomasta verkkokoulutuksesta: https://forms.office.com/r/MguhehPLpy.

Koulutuksen sisältö:

• Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö oppilaitoksissa
  • Normikriittinen ja antirasistinen pedagogiikka
  • Sukupuolinormit ja sukupuolitietoinen opetus

Saat koulutuksesta

• vinkkejä tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon.
  • tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta
  • valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus
  • konkreettisia esimerkkejä siitä, miten koulun toimintakulttuuria voi kehittää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan.

Kenelle: Koulutus on suunnattu peruskoulun ja toisen asteen opetushenkilöstölle ja johdolle. Myös varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, taiteen perusopetuksen sekä vapaan sivistystyön parissa työskentelevät voivat ilmoittautua mukaan. Koulutus on osallistujille täysin maksuton.

Mitä: Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.

Milloin: Koulutuspäivät ke 21.9., ke 12.10. ja to 17.11.2022 klo 9–15.

Miten: Koulutus toteutetaan kokonaan verkossa. Verkko-oppimisympäristönä toimii Plan Academy. Koulutuspäivät pidetään Teamsissä. Verkkokoulutus on vuorovaikutteinen ja osallistava, ja voit hyödyntää siinä käytettyjä menetelmiä omassa opetustyössäsi.

Kouluttajat:

• Virve Savoila, kouluttaja, Ekvalita
  • Mona Eid, erikoissuunnittelija, THL
  • Marita Karvinen, koulutusasiantuntija, Seta
  • Leena Honkasalo, globaalikasvatuksen asiantuntija, Plan International Suomi

Kysy lisää: Leena Honkasalo, leena.honkasalo[at]plan.fi, 050 562 8470

Ilmoittautuminen maanantaihin 12.9. mennessä: https://forms.office.com/r/MguhehPLpy

Koulutus toteutetaan Opetushallituksen rahoituksella, ja se on osa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta. Tervetuloa mukaan!

Piirros, jossa etualalla erinäköisiä henkilöitä ja taustalla kaupunki