Alla näet hakuasi vastaavat sisällöt.
Globaalikoulu
Videot yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävistä pedagogisista kokeiluista
Toteutimme vuosina 2022–23 Opetushallituksen rahoituksella kolme Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -täydennyskoulutusta opetushenkilöstölle. Osallistujat saivat koulutuksissa tietoa ja työkaluja yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen koulun toimintakulttuurissa sekä oman työnsä arjessa.
Koulutusten aikana osallistujat suunnittelivat ja toteuttivat omalla koulullaan yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa edistävän pedagogisen kokeilun. Katso alta videot kahden koulun kokeiluista.
Syksyllä 2022 verkkokoulutukseemme osallistuneet Saunalahden koulun Julia Pakkanen sekä Anni-Leena Myllylä-Tervo kertovat videolla, miten heidän kouluunsa avattiin turvallisemman tilan kahvila, jonne voi tulla kuka vain juuri sellaisena kuin on. Lisäksi koulussa päivitettiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelma henkilökunnalle ja oppilaille suunnatun kyselyn avulla.
Keväällä 2023 Lappeenrannan koulutukseen osallistunut Kimpisen koulun opettaja Tytti Honkanen esittelee toisella videolla (n. 6 min) mm. koululla toteutettua tasa-arvokävelypistettä, jossa pääsi pohtimaan, miten yhdenvertaisuus ja tasa-arvo toteutuvat omalla kohdalla. Koulun tasa-arvotiimin vetäjä Anne Leminen on huomannut, että myös opettajat tunnistavat yhdenvertaisuushaasteita nyt paremmin.
Katso myös
Vaikuta yhdenvertaisuuteen -oppimateriaali
Vaikuta yhdenvertaisuuteen -oppimateriaali on suunniteltu yläkoulun ja toisen asteen opetukseen. Materiaali on julkaistu osana vuoden 2024 Nuorten timantti -tapahtumaa, jonka teemana oli yhdenvertaisuus ja antirasismi.
Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen materiaaleja
Tästä löydät vuonna 2022-2023 toteutetun Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -hankkeen koulutusmateriaaleja sekä koulutusten osallistujien tekemien pedagogisten kokeilujen listan. Hanke toteutettiin Opetushallituksen rahoittamana opetushenkilöstön täydennyskoulutuksena.
Tyttöjen päivä 2023: teemana urheilu
Vuonna 2023 tyttöjen päivän teemana on urheilu. Tyttöjen päivän kouluaineistoon kuuluu alakoulun ylimmille luokille suunnattu Tyttöjen oikeuksien olympialaiset -työskentely sekä aamunavaus.
Maailmassa lapset ja nuoret, erityisesti tytöt, kohtaavat paljon ennakkoluuloja, joiden mukaan tietyt urheilulajit eivät sovi heille.Tämän takia on tärkeää, että kannustamme kaikkia nuoria itseään kiinnostavan ja inspiroivan urheilun pariin. Tyttöjen päivän olympialaisten ideana on tuoda intoa urheiluun ja lisätä nuorten tietoisuutta tyttöjen oikeuksista.