Oppimateriaalit Uutiset, 17.9.2021

Uusi lautapeli ilmastokasvatukseen

Kuva Planin Ilmastopelistä.

Globaalikoulun uunituore STOP!-ilmastopeli on yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaryhmille suunnattu oppimispeli, joka havainnollistaa paitsi ilmastonmuutosta myös vaurauden ja vaikutusmahdollisuuksien epätasaista jakautumista maailmassa. Lautapeli tukee ilmiöpohjaista oppimista ja soveltuu jatkotyöskentelyn aiheeksi useiden aineiden tunneille.

Pelissä nuoret ovat itse muutoksentekijöitä ja pääsevät päättämään suurista valinnoista, joiden seuraukset tuntuvat niin vauraassa Suomessa, väkirikkaassa Nigeriassa kuin laajassa ja vuoristoisessa Perussakin.

Pelaajamäärä on 9–27 henkilöä. Peli vaatii kohtuullista suomen kielen taitoa sekä pöytätilaa, jonka ääreen pelaajat voivat yhdessä kokoontua. Yhden pelisession kesto on noin 75–90 minuuttia.

Tutustu pelin ohjeisiin ja tilaa peli tällä lomakkeella.

Haluatko toteuttaa laajemman oppimiskokonaisuuden pelin käsittelemistä teemoista? Ota käyttöösi opettajan lisämateriaali. Se sisältää kuusi erilaista oppimiskokonaisuutta, jotka soveltuvat teemojen jatkokäsittelyyn ja monialaisiksi oppimiskokonaisuuksiksi.

Kaikki palaute pelistä on lämpimästi tervetullutta, ja sitä voi lähettää Minnalle: minna.mannert(at)plan.fi.

Antoisia pelihetkiä!

Tulevat lapsen oikeuksien lähettiläät suunnittelevat kouluvierailun sisältöä ja kulkua.

Kuopio, kouluvierailuja ja koulutusta opettajille tarjolla!

Elokuun lopussa koulutimme taas uusia lapsen oikeuksien lähettiläitä – tällä kertaa myös Kuopioon. Tämä on…
Näkökulmat, 20.6.2024

Blogi-teksti tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä oppilaitosten arjessa

Koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnittelu voi kuulostaa hallinnolliselta ylätason byrokratialta, mutta parhaimmillaan laadukas suunnittelu johtaa konkreettisiin…
Tapahtumat, Uutiset, 24.5.2024

Järjestöillä on paljon annettavaa nuorisoalan globaalikasvatukseen

Järjestimme huhtikuussa pidetyssä valtakunnallisessa NUORI2024-tapahtumassa ohjelmaosion nuorisoalan toimijoiden ja erityisesti nuorisoalan koulutuksen roolista globaaliin vastuuseen…