Oppimateriaalit Uutiset, 17.9.2021

Uusi lautapeli ilmastokasvatukseen

Kuva Planin Ilmastopelistä.

Globaalikoulun uunituore STOP!-ilmastopeli on yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaryhmille suunnattu oppimispeli, joka havainnollistaa paitsi ilmastonmuutosta myös vaurauden ja vaikutusmahdollisuuksien epätasaista jakautumista maailmassa. Lautapeli tukee ilmiöpohjaista oppimista ja soveltuu jatkotyöskentelyn aiheeksi useiden aineiden tunneille.

Pelissä nuoret ovat itse muutoksentekijöitä ja pääsevät päättämään suurista valinnoista, joiden seuraukset tuntuvat niin vauraassa Suomessa, väkirikkaassa Nigeriassa kuin laajassa ja vuoristoisessa Perussakin.

Pelaajamäärä on 9–27 henkilöä. Peli vaatii kohtuullista suomen kielen taitoa sekä pöytätilaa, jonka ääreen pelaajat voivat yhdessä kokoontua. Yhden pelisession kesto on noin 75–90 minuuttia.

Tutustu pelin ohjeisiin ja tilaa peli tällä lomakkeella.

Haluatko toteuttaa laajemman oppimiskokonaisuuden pelin käsittelemistä teemoista? Ota käyttöösi opettajan lisämateriaali. Se sisältää kuusi erilaista oppimiskokonaisuutta, jotka soveltuvat teemojen jatkokäsittelyyn ja monialaisiksi oppimiskokonaisuuksiksi.

Kaikki palaute pelistä on lämpimästi tervetullutta, ja sitä voi lähettää Minnalle: minna.mannert(at)plan.fi.

Antoisia pelihetkiä!

Joukko hymyileviä nuoria hyppää korkealle ilmaan
Tapahtumat, Uutiset, 9.4.2024

Olemme mukana NUORI2024-tapahtumassa

Nuorisoalan ammattilaiset kokoontuvat tänä vuonna Suomen suurimpaan nuorisoalan kokoontumiseen, NUORI2024-tapahtumaan 24.-25.4. Tampereelle Tampere-Taloon. Myös Planin…
Piirroskuvitus: eritaustaisia ihmisiä hymyilee ryhmäkuvassa.
Uutiset, 22.3.2024

Tilaa uusi antirasismijuliste!

Antirasismi on aktiivista toimintaa rasismia vastaan. Uudessa julisteessamme autamme tunnistamaan rasismin eri muotoja ja annamme…
Tapahtumat, 9.2.2024

Nuorten timantti -tapahtuman teemana yhdenvertaisuus ja antirasismi

Tarjoamme koululaisryhmille mahdollisuuden osallistua 13–18-vuotiaille nuorille suunnattuun ilmaiseen Nuorten timantti -vaikuttamistapahtumaan 17.4.2024 klo 13–14.