Koulutukset Uutiset, 8.5.2024

Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutus Tampereella ja verkossa syksyllä

Opettaja, tule mukaan maksuttomaan täydennyskoulutukseemme, joka tarjoaa innovatiivisia työkaluja ja menetelmiä oppilaitosten toimintakulttuuriin ja pedagogiikan kehittämiseksi. Koulutuksessa keskitytään erityisesti yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämiseen. Tavoitteena on, että jokainen kouluyhteisön jäsen voi kokea tulevansa nähdyksi ja kuulluksi. 

Koulutus on räätälöity erityisesti peruskoulun ja toisen asteen opetushenkilöstölle sekä opetusalan johtotehtävissä toimiville. Koulutuksen voi suorittaa joko monimuotokoulutuksena Tampereella tai täysin verkkopohjaisesti. Molemmat formaatit sisältävät kolme koulutuspäivää. Lisäksi järjestämme lyhyen verkkotapaamisen koulutuspäivien välissä. 

Varmista paikkasi ja ilmoittaudu mukaan viimeistään 30.8./ 3.9. täältä.

Mitä: 

Koulutus tarjoaa syvällisen ja käytännönläheisen katsauksen yhdenvertaisuuteen ja tasa-arvoon oppilaitosympäristössä. Syvennymme inklusiivisen koulukulttuurin rakentamiseen tutustumalla muun muassa normikriittiseen ja antirasistiseen pedagogiikkaan. Koulutuksen keskiössä on myös sukupuolitietoinen kasvatus ja opetus, jotka ovat olennainen osa nykyaikaista pedagogiikkaa. Tavoitteena on antaa opettajille työkaluja, jonka kautta kaikki oppilaitosyhteisön jäsenet voivat kokea tulevansa arvostetuksi ja hyväksytyksi. 

Milloin ja missä: 

  • Vaihtoehto 1) Monimuotokoulutus Tampereella: koulutuspäivät ti 10.9., ma 7.10. ja to 14.11.2024 klo 9–15. Koulutuspaikkana on Monitoimitalo 13, Strömmer-tila, os. Pellavatehtaankatu 4. 
  • Vaihtoehto 2) Verkkokoulutus: koulutuspäivät to 19.9., to.10.10. ja to 21.11.2024 klo 9–15. Verkkototeutuksen koulutuspäivät pidetään Teamsissa. Verkkokoulutusympäristönä toimii Plan Academy. 

Kouluttajina toimivat yhdenvertaisuusalan asiantuntijat Mona Eid Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, Alice Jäske Mixed Finns -yhteisöstä, Venla Suutari Seta Ry:stä, sekä Plan International Suomen omat ammattilaiset, ohjelmapäällikkö Minna Mannert, globaalikasvatuksen suunnittelija Mari Tapio ja koulutuskoordinaattori Maria Möller

Kaipaatko lisätietoa koulutuksestamme? Ota meihin yhteyttä! Koulutuskoordinaattorimme Maria Möller vastaa mielellään koulutukseemme liittyvissä, kiireettömissä asioissa, maria.moller@plan-international.org, p. 050 313 6482. Lisätietoa saat myös Mari Tapiolta, mari.tapio@plan-international.org, p. 050 467 4361. 

Lämpimästi tervetuloa!