Lapsen oikeuksien lähettiläät

“Olen taas innolla pyytämässä ensikin vuonna vierailijaa teiltä! Kahdelta vuodelta on hyvät kokemukset asiantuntevasta ja osaavasta tuntivierailusta!” – Opettajan palaute

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen?

Onko järjestettävänäsi teemapäivä tai muu tapahtuma? Lapsen oikeuksien lähettiläät vierailevat ja järjestävät päiväkodeissa, kouluissa, nuorisotaloissa ja -järjestöissä toiminnallisia oppitunteja ja työpajoja liittyen lapsen oikeuksiin ja kehityskysymyksiin.

Teemat liittyvät tiiviisti perus- ja lukio-opetuksen opetussuunnitelmien arvoihin ja aihekokonaisuuksiin sekä ainekohtaisiin opetussuunnitelmiin. Tunnit toteutetaan monipuolisia työtapoja käyttäen sekä osallistujat huomioon ottaen. Lähettiläillemme voi esittää toiveita vierailun aiheesta ja tunnin sisällöstä. Tunnit ovat vastaanottajalle maksuttomia. Lisätietoja osoitteesta kotimaa @ plan.fi

• Tilaa Lapsen oikeuksien lähettilään vierailu

07.11.2016

Vihapuheesta dialogiin -oppitunnit yläkouluun ja toiselle asteelle

Vihapuhe on akuutti ilmiö, joka koskettaa enenevässä määrin myös nuoria.  Planin lähettiläiltä voi tilata myös vihapuheaiheisia tuntikokonaisuuksia.

Vihapuheaiheisen tunnin aikana käsitellään esimerkiksi vihapuheen tunnistamista, vihapuheen ja sananvapauden suhdetta, vihapuhetta ilmiönä, omia empatia- ja keskustelutaitoja ja ratkaisujen löytämistä vihapuheeseen omassa elämässä ja yhteiskunnassa. Käytetyt menetelmät ovat osallistavia ja toiminnallisia ja hyödyntävät mediakasvatuksellista näkökulmaa.

Vihapuheesta dialogiin -oppituntiin tarvitaan kaksoistunnin verran aikaa, ja ovat ensisijaisesti suunnattu yläkouluihin sekä lukioon ja toiselle asteelle.

Tunnit ovat tilaajalle maksuttomia.

Voit tilata lähettiläsvierailun tilauslomakkeella tai osoitteesta kotimaa @ plan.fi