Tapahtumat, 27.10.2022

Tule mukaan Lapsen oikeuksien viikkoon!

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 14.–20.11. Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus turvallisuuteen. Lapsen oikeuksien sopimus takaa jokaiselle lapselle oikeuden elää ja kasvaa turvassa.  

Viikolla halutaan herättää keskustelua lasten ja nuorten turvallisuuteen vaikuttavista tekijöistä, tavoista edistää turvallisuutta sekä siitä, kuinka tärkeää on kuunnella lasten omia kokemuksia ja näkemyksiä turvallisuudesta. Löydät Lapsen oikeuksien viikon kampanjamateriaalit sekä mahdollisuuden ilmoittaa olevasi mukana viikon vietossa lapsen oikeuksien viestintäverkoston sivuilta: https://www.lapsenoikeudet.fi/kampanja/lapsenoikeuksienviikko/  

Hyvä tapa viettää viikkoa on pyytää lapsen oikeuksien lähettiläämme vierailulle! Lähettiläät pitävät toiminnallisia oppitunteja lapsen oikeuksista pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa sekä etäyhteyden kautta koko maassa. Yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoille tarjoamme myös vihapuhetta käsittelevää vierailua, jossa on mahdollisuus käsitellä turvallisuusteemaa vanhempien oppilaiden kanssa.  

valokuvanäyttelyn avajaiset Oodissa
Uutiset, 3.7.2025

Kesävinkki: Tutustu osallistavaan taidemenetelmään Oodissa!

Helsingin keskustakirjasto Oodissa on esillä kiinnostava, osallistavan taidemenetelmän keinoin toteutettu nuorten valokuvanäyttely, jossa kannattaa pistäytyä…
Hymyileviä aikuisia hyppimässä narua lasten kanssa Ugandassa
Uutiset, 10.6.2025

Kesällä otetaan rennommin! Globaalikoulun kesävinkit

Kesällä on aikaa rentoutumiselle ja omille jutuille. Planin Globaalikoulun kesävinkit virittävät aivot kesätunnelmiin!
Uutiset, 24.4.2025

Intoa ja ideoita yhdenvertaisen oppilaitoksen rakentamiseen -webinaari 14.5. – tervetuloa!

Tervetuloa Yhdenvertaisen koulun rakentajat -täydennyskoulutushankkeen maksuttomaan loppuwebinaariin 14.5. klo 13-16! Tarjolla käytännön esimerkkejä, inspiroivia kokemuksia ja yhteistä keskustelua siitä, miten yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyö juurrutetaan luontevaksi osaksi oppilaitosten arkea.