Koulutukset Kouluvierailut Uutiset, 4.1.2022

Vuosi käynnistyy vauhdikkaasti

Lasten oikeuksien lähettiläs pitämässä tuntia.

Globaalikoulu on jälleen kevätlukukaudella tukenasi globaalikasvatuksen ja kestävän elämäntavan edistämisessä. Tässä muutamia ajankohtaisia vinkkejä alkavaan vuoteen:

LÄHDE MUKAAN KOULUTUKSEEN!

Seuraavissa kevään koulutuksissamme on vielä tilaa:

  • Näkökulmaksi tasa-arvo!
    Webinaari 31.3.2022. Yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintovirasto. Ilmoittaudu tästä.
  • Vihapuheesta dialogiin
    Webinaari 24.3.2022. Yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintovirasto. Ilmoittaudu tästä.
  • Koulu kestävää tulevaisuutta rakentamassa -koulutus
    Webinaari 17.3.2022. Yhteistyössä Lounais-Suomen aluehallintovirasto. Ilmoittaudu tästä.
  • Ratkaisijat-koulutuskokonaisuus (5 op) tarjoaa välineitä, intoa ja vertaisoppimista kestävän kehityksen kasvatukseen ja oppilaiden aktiivisen toimijuuden tukemiseen. Koulutuskokonaisuus käsittää kolme koulutuspäivää, itsenäisiä välitehtäviä ja omaan työhön liittyvän pedagogisen kokeilun. Keväällä järjestämme kaksi koulutusryhmää. Lue lisää ja ilmoittaudu täällä. Koulutuksista voit kysyä tarkemmin Leena Honkasalolta tai lukea lisää täällä.

TILAA LUOKKAASI KOULUVIERAILU

Kouluvierailulla käsitellään lapsen oikeuksia ja kestävän kehityksen tavoitteita toiminnallisesti. Livevierailuja on tarjolla pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa. Etävierailun voi tilata paikkakunnasta riippumatta. Globaalikoulun tiimiin on liittynyt uusi jäsen, Tiina Salola, joka vastaa lähettilästoiminnan koordinoinnista Ronja Karkisen siirryttyä vanhempainvapaalle. Ota yhteyttä vierailutilausten tiimoilta: tiina.salola(at)plan.fi.

OTA KÄYTTÖÖN ILMASTOKASVATUKSEN TYÖKALUMME

Pelaa ryhmäsi kanssa STOP! Ilmastopeliä tai tilaa Lapsen oikeuksien lähettiläs vetämään peli luokkaasi. Laajan opettajan lisämateriaalin avulla pelin ympärille voi rakentaa myös monialaisen oppimiskokonaisuuden, joka kestää useita oppitunteja. Pelin voi mainiosti sisällyttää osaksi globaali- tai ilmastokasvatuksen teemapäivää. Pelin tilaus ja lisämateriaalin lataus onnistuu täältä. Ilmastopeli sopii parhaiten toisen asteen ryhmille ja sellaisiin yläkouluikäisten oppimistilanteisiin, joissa ryhmällä on käytettävissä riittävästi aikaa pelikokemukseen valmistautumiseen ja sen purkuun, vähimmillään 90 minuuttia.

Planin Tytöt ja ilmasto -julkaisun lukeminen ja siihen liittyvä oppimispeli soveltuvat yläkoulun ja toisen asteen opiskelijoiden itsenäiseen työskentelyyn.

TULOSSA

Monenlaista muutakin kiinnostavaa on tulossa: valmistelemme jälleen oppilasryhmille suunnattua, maksutonta Nuorten Timantti -vaikuttamistapahtumaa. Tapahtumapäivä on 28.4.! Aiomme tänä keväänä myös käynnistää www.globaalikoulu.net -sivuston uudistuksen ja jatkaa Ugandan ja Suomen koulujen välistä “School Cooperation Project Club” -yhteistyötä. Liity Globaalikoulun uutiskirjeen tilaajaksi, niin saat aina uusimmat tiedot tulevista tapahtumista ja materiaaleista! Liittymislomake löytyy tämän sivun alapalkista.

Tapahtumat, 9.2.2024

Nuorten timantti -tapahtuman teemana yhdenvertaisuus ja antirasismi

Tarjoamme koululaisryhmille mahdollisuuden osallistua 13–18-vuotiaille nuorille suunnattuun ilmaiseen Nuorten timantti -vaikuttamistapahtumaan 17.4.2024 klo 13–14.
Uutiset, 10.1.2024

Olemme mukana Educa-messuilla 26. – 27.1.

Educa-messut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 26.–27.1.2024, ja meidät löytää jälleen näytteilleasettajien joukosta.
Erilaisia naisia kaupunkiympäristössä.
Koulutukset, 15.12.2023

Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutuksesta tukea yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyöhön

Uusi Opetushallituksen rahoittama hankkeemme tarjoaa keväällä ja syksyllä 2024 Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutuksia. Opettaja, tule…