Kouluvierailut Uutiset, 26.9.2022

Kouluvierailija-verkosto sai vahvistusta

Lasten oikeuksien lähettiläs pitämässä tuntia.

Mukavan syksyisen viikonlopun tulos: koulutukseemme osallistui 24 uutta lapsen oikeuksien lähettilästä, jotka ovat nyt valmiita toimintaan!  Tervetuloa joukkoomme!

Planin lapsen oikeuksien lähettiläät vierailevat peruskouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa sekä myös nuorisotaloilla, leireillä ja kerhoissa. Kaikki vierailut räätälöidään ikätason ja tilaajan toiveiden mukaan. Vierailu on mahdollista tilata paikan päälle pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa sekä etäyhteyden kautta kaikkialla maassa. Uusia lähettiläitä on nyt kaikilla näillä paikkakunnilla.

“Lähettilästyön avulla koulut saavat helposti ja kiinnostavasti käsiteltyä tärkeitä opetussuunnitelman teemoja”, sanoo lähettilästyön koordinaattorimme Ronja Karkinen.

Kiinnostaisiko sinua saada vierailija vetämään osallistava työpaja lapsen oikeuksista, tasa-arvosta tai vaikkapa ilmastonmuutoksesta? Ole yhteydessä Ronjaan (050 517 3214, ronja.karkinen(at)plan-international.org) tai tilaa vierailu: https://www.www.globaalikoulu.net/lahettilaat/ .

Opettajien palautetta vierailuista:

“Jokainen kokonaisuus oli hyvin suunniteltu ja lähettiläs oli aivan upea!”

“Ihan mahtavaa toimintaa ja upeita lähettiläitä. Ihana kun pääsi livenä vierailija koululle.”

“Monipuoliset opetusmenetelmät tekivät tunneista onnistuneen kokonaisuuden joka tunti.”

Lapsen oikeudet ovat lähettilästyön punainen lanka.

Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa 20.11. alkaen

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 20. – 26.11.2023 Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus…
Uutiset, 12.10.2023

Haku Planin lastenhallitukseen auki!

Tunnetko vaikuttamisesta kiinnostuneen nuoren? Haku Planin lastenhallitukseen on nyt auki ja etsimme yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innostuneita uusia lastenhallituslaisia. Hakea voivat kaikki 11–16-vuotiaat (syntyneet 2007–2012) nuoret. Aikaisempaa kokemusta vaikuttamisesta ei tarvitse olla –  pelkkä kiinnostus riittää!  Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea.  

Lataa Tyttöjen päivän materiaali alakouluille!

Tyttöjen päivää vietetään 11.10. Tänä vuonna tyttöjen päivänä nostetaan esiin urheilun vaikutus tyttöjen aseman ja oikeuksien edistäjänä. Voit ladata olympialaisten tehtävät ja teemaan sopivan aamunavauksen täältä: https://www.globaalikoulu.net/materiaalit/tyttojen-paiva-2023-teemana-urheilu. Lisää tietoa tyttöjen päivän teemasta ja osallistumismahdollisuuksista löydät Planin verkkosivuilta.