Koulutukset, 30.11.2022

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen satoa

Järjestimme syksyllä ensimmäisen Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen etätoteutuksena. Koulutus oli erittäin suosittu ja siihen osallistui 36 kasvattajaa ympäri Suomea!

Kouluttajina toimivat Virve Savoila Ekvalitasta, Mona Eid Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta sekä Teija Ryhtä Seta ry:stä. Toteutimme koulutuksen Opetushallituksen rahoituksella, ja se on osa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta. Alla koulutukseen osallistuneen opettajan palaute:

“Valtavasti tuli uuttakin tietoa ja hyviä pointteja, joita ei ole niin tullut aiemmin ajateltua. Erityisesti Teija oli erinomainen kouluttaja! Myös turvallisen tilan luominen onnistui hienosti. Oli myös mielenkiintoista, että me osallistujat olimme niin erilaisista ympyröistä, sekä kouluasteiltamme että myöskin sijaintimme ja toimenkuvamme suhteen.”

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutus järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023, jolloin toteutamme koulutuksen Lappeenrannassa. Varaa paikkasi koulutuksessa ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Koulutuksesta saat:
– vinkkejä tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon.
– tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta.
– valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus.
– konkreettisia esimerkkejä siitä, miten koulun toimintakulttuuria voi kehittää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan.

Kenelle: Koulutus on suunnattu peruskoulun ja toisen asteen opetushenkilöstölle ja johdolle. Koulutus on osallistujille maksuton!

Mitä: Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava, pienimuotoinen pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.

Milloin: Koulutuspäivät ma 13.2., ti 21.3. ja ke 12.4.2023 klo 9-15.

Missä: Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Etelä-Karjalan museon tiloissa. Koulutuksen verkko-oppimisympäristönä toimii Plan Academy.

Kysy lisää: Tiina Salola, tiina.salola[at]plan.fi, 050 593 5905

Vietämme lapsen oikeuksien viikkoa 20.11. alkaen

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään jälleen 20. – 26.11.2023 Tänä vuonna viikon teemana on lapsen oikeus…
Uutiset, 12.10.2023

Haku Planin lastenhallitukseen auki!

Tunnetko vaikuttamisesta kiinnostuneen nuoren? Haku Planin lastenhallitukseen on nyt auki ja etsimme yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta innostuneita uusia lastenhallituslaisia. Hakea voivat kaikki 11–16-vuotiaat (syntyneet 2007–2012) nuoret. Aikaisempaa kokemusta vaikuttamisesta ei tarvitse olla –  pelkkä kiinnostus riittää!  Planin lastenhallitus on nuorten vaikuttajaryhmä, johon kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolelta Suomea.  

Lataa Tyttöjen päivän materiaali alakouluille!

Tyttöjen päivää vietetään 11.10. Tänä vuonna tyttöjen päivänä nostetaan esiin urheilun vaikutus tyttöjen aseman ja oikeuksien edistäjänä. Voit ladata olympialaisten tehtävät ja teemaan sopivan aamunavauksen täältä: https://www.globaalikoulu.net/materiaalit/tyttojen-paiva-2023-teemana-urheilu. Lisää tietoa tyttöjen päivän teemasta ja osallistumismahdollisuuksista löydät Planin verkkosivuilta.