Koulutukset, 30.11.2022

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen satoa

Järjestimme syksyllä ensimmäisen Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksen etätoteutuksena. Koulutus oli erittäin suosittu ja siihen osallistui 36 kasvattajaa ympäri Suomea!

Kouluttajina toimivat Virve Savoila Ekvalitasta, Mona Eid Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta sekä Teija Ryhtä Seta ry:stä. Toteutimme koulutuksen Opetushallituksen rahoituksella, ja se on osa opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta. Alla koulutukseen osallistuneen opettajan palaute:

“Valtavasti tuli uuttakin tietoa ja hyviä pointteja, joita ei ole niin tullut aiemmin ajateltua. Erityisesti Teija oli erinomainen kouluttaja! Myös turvallisen tilan luominen onnistui hienosti. Oli myös mielenkiintoista, että me osallistujat olimme niin erilaisista ympyröistä, sekä kouluasteiltamme että myöskin sijaintimme ja toimenkuvamme suhteen.”

Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutus järjestetään seuraavan kerran keväällä 2023, jolloin toteutamme koulutuksen Lappeenrannassa. Varaa paikkasi koulutuksessa ja ilmoittaudu mukaan täältä.

Koulutuksesta saat:
– vinkkejä tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitteluun sekä suunnitelmien käytännön toimeenpanoon.
– tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta.
– valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus.
– konkreettisia esimerkkejä siitä, miten koulun toimintakulttuuria voi kehittää yhdenvertaisempaan ja inklusiivisempaan suuntaan.

Kenelle: Koulutus on suunnattu peruskoulun ja toisen asteen opetushenkilöstölle ja johdolle. Koulutus on osallistujille maksuton!

Mitä: Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava, pienimuotoinen pedagoginen kokeilu. Koulutus vastaa laajuudeltaan 4 opintopistettä.

Milloin: Koulutuspäivät ma 13.2., ti 21.3. ja ke 12.4.2023 klo 9-15.

Missä: Koulutus toteutetaan lähikoulutuksena Etelä-Karjalan museon tiloissa. Koulutuksen verkko-oppimisympäristönä toimii Plan Academy.

Kysy lisää: Tiina Salola, tiina.salola[at]plan.fi, 050 593 5905

Plan International
Uutiset, 17.5.2024

Hae lapsen oikeuksien lähettilääksi

Rekrytoimme lapsen oikeuksien lähettiläitä työskentelemään syyslukukaudesta 2024 alkaen. Haku on avoinna pääkaupunkiseudulle, Tampereelle, Jyväskylään, Ouluun…
Koulutukset, Uutiset, 8.5.2024

Yhdenvertaisen koulun rakentajat -koulutus Tampereella ja verkossa syksyllä

Opettaja, tule mukaan maksuttomaan täydennyskoulutukseemme, joka tarjoaa innovatiivisia työkaluja ja menetelmiä oppilaitosten toimintakulttuuriin ja pedagogiikan…
Nuorten timantti -tapahtuman logo

Nuorten timantti -tapahtuman tallenne nyt katsottavissa

Planin Nuorten timantti -vaikuttamistapahtuma kokosi 17.4. striimatun livelähetyksen ääreen 13–18-vuotiaita yläkoululaisia ja toisen asteen opiskelijoita…