Videot

Nyt kuuntele mua!

Nyt kuuntele mua! on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu kappale. Kappaleen on säveltänyt Kengurumeningistä tuttu Klaus Tuominen ja tanssikoreografian on tehnyt Marko Keränen.

Nyt Kuuntele Mua! -nuotit

Sanoista tehty

Miten puhumme tytöille ja tytöistä? Sheboard -sovellukseen liittyvä minuutin pituinen tunnelmavideo.

Viisi vihapuhetarinaa

Milloin sanat muuttuvat vihapuheeksi? Viisi itse vihapuhetta kohdannutta suomalaista kertoo oman tarinansa videolla. Vihapuhevideoita voi käyttää yhdessä Vihapuheesta dialogiin -opetusmateriaalin kanssa havainnollistamaan, mitä vihapuhe on, minkälaiset ihmiset sitä voivat kohdata ja mitä se aiheuttaa vihapuhetta kohdanneelle ihmiselle.

Videoihin liittyy reflektioharjoitus, jonka voi tehdä ryhmän kanssa.

Tutustu videoihin Youtubessa
Lataa tästä videoihin liittyvät reflektiokysymykset

Lempijuttuni – Hennockin tarina

Jokaisella lapsella on oikeus leikkiä. Etiopialainen Hennock kertoo videolla lempipuuhistaan. Video sopii esiopetukseen ja alakouluun. Voit antaa oppilaille tehtäväksi miettiä videon katsomisen jälkeen, mikä heitä ja Hennockia yhdistää. Tutustukaa myös maailman leikkeihin Ideapakan avulla!

Globaalien pihaleikkien ideapakka

Koska olen tyttö

Tytöt pystyvät mihin vaan, jos heille antaa mahdollisuuden. Tytöt ovat maailman kannattavin sijoitus. Koska olen tyttö -kampanjan video kertoo tyttöjen tilanteesta, unelmista ja mahdollisuuksista.

Planin globaalikoulun video kertoo, mistä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa on kyse.

Kuollut meemi – videoyhteistyö Blokessien kanssa

Blokess- kollektiivin kanssa toteutettu video vihapuhetta ja kiusaamista vastaan - mitä tapahtuu, kun Sepolla on uudet kengät?