Varhaiskasvatus

Tytöt ja ilmasto -materiaali

Tyttöjen päivää vietetään 11.lokakuuta. Planin tyttöjen päivän koulumateriaalissa käsitellään ilmastonmuutosta kehitysmaiden nuorten ja suomalaisten nuorten näkökulmista. Syksyn 2019 materiaalissa on aamunavauksia, kirjallisuusvinkkejä sekä ohjeet koulun oman ilmastoteon ideointiin. Ideoilla voi osallistua myös OAJ:n ja Planin yhteiseen koulujen ilmastoteko-kilpailuun, joka on käynnissä 25.10.2019 saakka. Materiaalit ja kilpailun osallistumisohjeet löytyvät Planin Koulujen ilmastoteko -sivuilta.

Taustatietoa tytöt ja ilmasto -teemasta
Oppituntirunko Koulujen ilmastoteko -ideakilpailun järjestämiseen
Alakoulun aamunavaukset
Yläkoulun ja toisen asteen aamunavaukset
Lukuvinkkejä tytöt ja ilmasto -teemasta

Nyt kuuntele mua!

Nyt kuuntele mua! on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu kappale. Kappaleen on säveltänyt Kengurumeningistä tuttu Klaus Tuominen ja tanssikoreografian on tehnyt Marko Keränen.

Nyt Kuuntele Mua! -nuotit

Animoidut artiklat

Animoidut artiklat tarjoaa konkreettisia välineitä lapsen oikeuksien käsittelemiseen ja siitä löytyy mm. kertomuksia, taustatietoa teemoista sekä harjoituksia. Kirja on tarkoitettu 6 - 12-vuotiaille lapsille ja heidän parissaan työskenteleville aikuisille. HUOM! Monet harjoituksista pohjautuvat kirjan mukana tulevaan DVD-levyyn, mutta ladattava PDF toimii osittain myös itsenäisesti.

Lataa tehtävät

Muistiepeli

"Muistiepeli" on pääasiassa 6 - 10 -vuotiaille lapsille suunnattu muistipeli, jossa lapsen oikeuksien peruskysymykset tulevat elävästi esille kuvien ja lorujen kautta. Tässä ladattavassa tiedostossa kortit ovat A5 kokoa ja tulostamisen helpottamiseksi kaksi korttia on sijoitettu A4 -kokoiselle paperiarkille.

Lataa Muistiepeli

Tehtäviä lapsen oikeuksista

Eri-ikäisille sopivia toiminnallisia tehtäviä. Jokaisen tehtävän yhteydessä on erikseen mainittu ikäryhmä.

Lataa tehtävät

Kaiken maailman leikit -ideapakka

Globaalien pihaleikkien ideapakasta löytyy monenlaisia leikkejä eri puolilta maailmaa. Ideapakka avaa uusia näkökulmia muihin maihin ja kulttuureihin hauskan tekemisen kautta. Oivallinen esimerkiksi välituntileikkeihin. Ideapakka on rekisteröity tavaramerkki.

Lataa ideapakka

Ashwinin tarina

Uusittu versio Ashwinin tarinasta. Kuvitus Johanna Välinoro.

Lataa kuvat
Lataa tarina

Planin globaalikoulun video kertoo, mistä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa on kyse.