Näyttelyt

Tilaa maksuton valokuvanäyttely koulullesi, kirjastoon, nuorisotalolle tai muuhun sopivaan tilaan. Voit järjestää näyttelyn myös vaikkapa työpaikkasi henkilöstöravintolaan. Sinä vastaat näyttelyn esillepanosta ja purkamisesta ja me toimitamme lainattavan näyttelyn pystytysohjeineen kätevästi matkahuollon kautta suoraan haluamaasi osoitteeseen.

Näyttelyiden järjestäminen on yksi helppo keino kertoa lapsen oikeuksista. Lisätietoja näyttelyiden varaustilanteesta saat sähköpostitse osoitteesta kotimaa @ plan.fi.

Toivoa etsimässä

lmastonmuutos ei ole vain tulevaisuuden uhka. Se vaikuttaa jo elämään kehittyvissä maissa, kuten Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodžassa. Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Kun sadot heikkenevät, tytöt joutuvat monesti jäämään pois koulusta mennäkseen töihin tai avioon. Työskentelemme Kambodžassa, jotta lapset, erityisesti tytöt, pystyvät sopeutumaan ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja jotta heidän perustarpeensa ja tulevaisuutensa voidaan turvata. Näyttely koostuu 16 taulusta (65x44cm), aloitustaulusta (43x43cm) sekä tekstitauluista (n. 30x30cm). Näyttelyyn on saatavilla myös ääniraita.

Tekstit: Iida Riekko
Kuvat: Karoliina Paatos

Unelma tulevaisuudesta

Miljoonat ihmiset ovat paenneet Syyrian sisällissotaa. Heistä arviolta 1,4 miljoonaa elää Jordaniassa. Plan International tukee Jordaniassa pakolaisperheitä Azraqin pakolaisleirillä ja Itä-Ammanissa. Kuvasimme ja haastattelimme tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

Näyttelyyn on saatavilla tehtävämateriaali yläkouluille ja toiselle asteelle.

Lataa tehtävämateriaali

Lapsen oikeudet todeksi

Lapsen oikeudet ovat ihmisoikeuksia, jotka kuuluvat kaikkien maiden lapsille. YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen ovat ratifioineet kaikki maailman maat Yhdysvaltoja lukuun ottamatta. Suomessa sopimus astui voimaan vuonna 1991. Sopimuksen mukaan lapsilla on oikeus kasvaa pelkäämättä väkivaltaa, syrjintää tai riistoa. Lapsen ei tarvitse tehdä raskaita töitä vaan hänellä on oikeus muun muassa leikkiin ja koulunkäyntiin.

Lapsen oikeuksista kertovan valokuvanäyttelyn kuvat ovat Planin hankkeista Guatemalassa, Intiassa, Ugandassa ja Jordaniassa. Näyttely koostuu 16 taulusta (559x453mm) ja sen tekstitys on suomeksi ja englanniksi.
Näyttely on saatavissa myös sähköisenä versiona.

Kuvat: Mikko Toivonen
Tekstit: Minttu-Maaria Partanen

Näyttelyyn on saatavilla tehtävämateriaali peruskouluille ja toiselle asteelle.

Lataa tehtävämateriaali

Turvallinen alku elämälle

Turvallinen alku elämälle -näyttely kertoo työstämme Mosambikissa, jossa edistämme tyttöjen ja naisten seksuaali- ja lisääntymisterveyttä sekä -oikeuksia ja tuemme tyttöjen koulutusta yhteistyössä paikallisten yhteisöjen ja klinikoiden kanssa. Työtämme tukevat ulkoministeriö ja kuukausilahjoittajamme. Merkittävässä roolissa ovat myös paikalliset terveysvapaaehtoisemme, jotka jakavat tietoa perhesuunnittelusta ja ehkäisystä. Näyttely koostuu 12 taulusta (550x366mm) sekä pienistä, kuvien alle sijoitettavista tekstitauluista.

Tekstit: Iida Riekko
Kuvat: Mikko Toivonen

Meeri Koutaniemi: Vapaita unelmia

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi ja lastenoikeusjärjestö Plan toteuttivat valokuvaushankkeen yhdessä orjatyöstä vapautuneiden nepalilaistyttöjen kanssa. Työpajaan osallistuneet tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön, jossa perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kamalari-orjien määrä on vähentynyt roimasti viime vuosina Planin ja muiden järjestöjen sekä Nepalin hallituksen työn ansiosta. Nykyään heitä arvioidaan olevan enää 600, kun vielä 2006 määrä oli 12 000. Koutaniemi valokuvasi tyttöjen tarinoista näyttelyn Vapaita unelmia. Näyttely koostuu 17 taulusta, jotka ovat kahta kokoa (7 kpl 600x335mm ja 10kpl 335x335mm).

Meeri Koutaniemi: Kaukana kotoa

Valokuvaaja Meeri Koutaniemi matkusti vuonna 2013 Nigeriin Tabareybareyn pakolaisleirille, jossa hän kuvasi viittä kotoaan paennutta malilaistyttöä ja heidän elämäänsä leirillä. Näyttely koostuu 16 taulusta (600x350mm).