Näyttelyt

Tilaa maksuton valokuvanäyttely koulullesi, kirjastoon, nuorisotalolle tai muuhun sopivaan tilaan. Voit järjestää näyttelyn myös vaikkapa työpaikkasi henkilöstöravintolaan. Sinä vastaat näyttelyn esillepanosta ja purkamisesta ja me toimitamme lainattavan näyttelyn pystytysohjeineen kätevästi matkahuollon kautta suoraan haluamaasi osoitteeseen.

Näyttelyiden järjestäminen on yksi helppo keino kertoa lapsen oikeuksista. Lisätietoja näyttelyiden varaustilanteesta saat sähköpostitse osoitteesta kotimaa @ plan.fi.

Toivoa etsimässä

Valokuvanäyttely kertoo ilmastonmuutoksen vaikutuksista tyttöjen elämään Kambodžassa. Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Näyttely koostuu 16 taulusta (65x44cm), aloitustaulusta (43x43cm) sekä tekstitauluista (n. 30x30cm). Näyttelyyn liittyy monipuolinen oppimateriaali, joka soveltuu yläkouluun ja toiselle asteelle ja jonka avulla voi syventää ymmärrystä näyttelyn teemoista. Valokuvanäyttelyä voi käsitellä ja oppimateriaalia soveltaa useissa oppiaineissa, ja sen voi yhdistää monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin. Voit tilata näyttelyn sähköpostitse osoitteesta kotimaa(at)plan.fi.

Toivoa etsimässä -oppimateriaali (pdf)

Turvallinen alku elämälle

Valokuvanäyttely kertoo seksuaali- ja lisääntymisterveydestä ja -oikeuksista Mosambikissa. Tavoitteena on hahmottaa terveyden yksilöllisiä, yhteisöllisiä, yhteiskunnallisia ja globaaleja edellytyksiä ja ymmärtää, miten terveyttä voidaan ylläpitää ja edistää. Näyttely koostuu 12 taulusta (550x366mm) ja pienistä, kuvien alle sijoitettavista tekstitauluista. Näyttelyyn liittyy monipuolinen oppimateriaali, joka soveltuu yläkouluun ja toiselle asteelle ja jonka avulla voi syventää ymmärrystä näyttelyn teemoista. Valokuvanäyttelyä voi käsitellä ja oppimateriaalia soveltaa useissa oppiaineissa, ja sen voi yhdistää monialaisiin oppimiskokonaisuuksiin. Voit tilata näyttelyn sähköpostitse osoitteesta kotimaa(at)plan.fi.

Turvallinen alku elämälle -oppimateriaali (pdf)

Unelma tulevaisuudesta

Valokuvanäyttelyssä Syyrian sisällissotaa Jordaniaan paenneet tytöt ja naiset kertovat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia. Näyttelyyn kuuluu oheinen yläkouluille ja toiselle asteelle tarkoitettu tehtävämateriaali. Tehtävissä tavoitteena on ymmärtää, että lapsilla kaikkialla on samankaltaisia unelmia mutta erilaiset mahdollisuudet toteuttaa unelmiaan sekä tiedostaa, millaisia vaikutuksia konflikteilla ja pakolaisuudella on lapsen oikeuksien toteutumiselle. Näyttely koostuu 14 taulusta. Se on saatavilla pienenä (580x470mm) ja suurena (1118x453mm) versiona. Voit tilata näyttelyn sähköpostitse osoitteesta kotimaa(at)plan.fi.

Unelma tulevaisuudesta -oppimateriaali (pdf)

Lapsen oikeudet todeksi

Lapsen oikeuksista kertovan valokuvanäyttelyn kuvat liittyvät Planin työhön Guatemalassa, Intiassa, Ugandassa ja Jordaniassa. Näyttely koostuu 16 taulusta (559x453mm), ja sen tekstitys on suomeksi ja englanniksi. Näyttelyyn liittyy tehtävämateriaali, jossa on erikseen harjoituksia alakouluun sekä yläkouluun ja toiselle asteelle. Tehtävien tavoitteena on lisätä tietoa yleisesti lapsen oikeuksista ja lapsen oikeuksien sopimuksesta sekä mahdollisuudesta vaikuttaa niihin itse. Voit tilata näyttelyn sähköpostitse osoitteesta kotimaa(at)plan.fi.

Näyttelyyn liittyvä tehtävämateriaali (pdf)

Meeri Koutaniemi: Vapaita unelmia

Valokuvanäyttely kertoo orjatyöstä vapautuneiden nepalilaistyttöjen tarinan. Tytöt kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön, jossa perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kamalari-orjien määrä on vähentynyt roimasti viime vuosina Planin ja muiden järjestöjen sekä Nepalin hallituksen työn ansiosta. Kuvat on ottanut palkittu valokuvaaja Meeri Koutaniemi. Näyttely koostuu 17 taulusta, jotka ovat kahta kokoa (7 kpl 600x335mm ja 10kpl 335x335mm). Voit tilata näyttelyn sähköpostitse osoitteesta kotimaa(at)plan.fi. Huomaathan, että näyttely ei sovi alakouluikäisille aiheen rankkuuden vuoksi.