globaalikoulu

Planin globaalikoulu on globaalikasvatuksen kokonaisuus, joka tarkastelee globaaleja kehityskysymyksiä erityisesti lapsen oikeuksien näkökulmasta. Se tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia välineitä maailman ymmärtämiseen ja muuttamiseen.

7 000 +

lasta ja nuorta osallistuu vuosittain Planin lasten oikeuksien tunneille
tilaa vierailu

200 +

kasvattajaa osallistuu vuosittain Planin täydennyskoulutuksiin
tilaa koulutus

1 000 +

Planin globaalikoulun uutiskirjeen tilaajaa
tilaa uutiskirje

Ilmastopeli

kirjan kansi

Plan Suomen STOP! Ilmastopeli on yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaryhmille suunnattu oppimispeli, joka havainnollistaa paitsi ilmastonmuutosta myös vaurauden ja vaikutusmahdollisuuksien epätasaista jakautumista maailmassa. Lautapeli on alusta asti suunniteltu tukemaan ilmiöpohjaista oppimista ja soveltumaan jatkotyöskentelyn aiheeksi useamman aineen tunneille.

Tässä pelissä itse nuoret ovat muutoksentekijöitä ja pääsevät päättämään suurista valinnoista, joiden seuraukset tuntuvat niin vauraassa Suomessa, väkirikkaassa Nigeriassa kuin laajassa ja vuoristoisessa Perussakin.


Lue lisää ja tilaa peli

Ratkaisijat

kirjan kansi

Innostutko, kun puhutaan kestävästä tulevaisuudesta? Ovatko oppilaasi huolissaan ilmastonmuutoksesta? Tahdotko lisää keinoja tukea heidän ilmastomyönteistä toimintaansa? Vielä ehdit mukaan syyskuussa starttaavaan verkkokoulutukseen Ratkaisijat – Ilmastokasvatuksella aktiivista toimijuutta! Koulutus antaa välineitä, vertaistukea ja vauhtia ilmastokasvatukseen ja oppilaiden osallisuuden tukemiseen. Kouluttajina toimivat Planin Globaalikoulun, Kehittämiskeskus Opinkirjon, Lapin yliopiston sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton asiantuntijat.


Lue lisää

Lapsen oikeuksien kymppi

kirjan kansi

Upea, täysin uudistettu Lapsen oikeuksien kymppi on julkaistu! Lapsen oikeuksien kymppi on kymmenen kaksoistunnin mittainen opetuskokonaisuus, jonka avulla voi käsitellä oppilaiden kanssa lapsen oikeuksia ja kestävää kehitystä monipuolisesti ja toiminnallisesti. Opetuskokonaisuus on suunnattu alakoulun 4.–6.-luokkalaisille. Eri oppiaineita integroivana kokonaisuutena Lapsen oikeuksien kymppi soveltuu erinomaisesti monialaiseksi oppimiskokonaisuudeksi. Tilaa Lapsen oikeuksien kymppi -kirja itsellesi maksutta tai lataa se pdf-muodossa.


Lue lisää

Lähettiläät

kirjan kansi

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen? Planin koulutetut lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat tervetulleen lisän koulun globaalikasvatukseen myös korona-aikana. Lähettilästunti voidaan toteuttaa eri tavoin: perinteiseen tapaan luokkahuoneessa, ulkona koulun pihalla tai luonnossa tai etäyhteydellä. Olipa toteutustapa mikä vain, tunneilla käytetään monipuolisia ja osallistavia menetelmiä.


Lue lisää ja tilaa lähettiläsvierailu

Koulutukset

kirjan kansi

Koulutamme vuosittain satoja kasvatusalan ammattilaisia globaalikasvatuksen näkökulmista ja menetelmistä. Koulutukset ovat maksuttomia osallistujille, ja ne soveltuvat veso-koulutuksiksi. Järjestämme tilauskoulutuksia tarvittaessa myös webinaareina. Tarjoamamme tilauskoulutukset vuonna 2020 ovat:
- Vihapuheesta dialogiin
- Lapsen oikeudet ja kestävä kehitys varhaiskasvatuksessa


Lue lisää

Tytöt ja ilmasto -materiaali

kirjan kansi

Tytöt ja ilmasto -opetusmateriaalipaketin avulla voit käsitellä monipuolisesti tyttöjen oikeuksia ja ilmastonmuutosta. Materiaaliin kuuluu taustatietoa, lukuvinkkejä ja oppimispeli. Tavoitteena on syventää ymmärrystä lapsen oikeuksista, tasa-arvosta ja ilmastonmuutoksesta sekä hahmottaa näiden välisiä yhteyksiä. Lukuvinkit on jaoteltu ikätason mukaisesti: vinkkejä on alakoulun 1.–3. luokille ja 4.–6. luokille, yläkouluun ja toiselle asteelle. Taustatieto ja oppimispeli on tarkoitettu yläkouluun ja toiselle asteelle. Oppimispelin avulla voit testata tietosi. Peli antaa välitöntä palautetta osaamistasostasi ja mahdollisuuden ratkaista tehtäviä erilaisten vihjeiden avulla.

Taustatietoa tytöt ja ilmasto -teemasta
Lukuvinkkejä tytöt ja ilmasto -teemasta
Tytöt ja ilmasto -oppimispeli

Valokuvanäyttelyt

kirjan kansi

Puhuttelevien valokuvanäyttelyidemme avulla voit käsitellä lapsen oikeuksia ja tasa-arvoa monipuolisesti. Toivoa etsimässä -näyttely ja sitä tukeva oppimateriaali käsittelevät ilmastonmuutoksen vaikutuksia tyttöjen elämään Kambodzhassa. Turvallinen alku elämälle -näyttelyn ja sitä tukevan oppimateriaalin teema on seksuaali- ja lisääntymisterveys ja -oikeudet Mosambikissa. Oppimateriaalit tukevat teemoihin syventymistä, laajentavat niiden käsittelyä oppilaiden omaan kontekstiin ja auttavat ymmärtämään globaaleja syy-seuraussuhteita.

Toivoa etsimässä -oppimateriaali (pdf)
Turvallinen alku elämälle -oppimateriaali (pdf)
Lue lisää ja tilaa näyttely

Työssämme tapahtuu

04.01.2022

Vuosi käynnistyy vauhdikkaasti

Globaalikoulu on jälleen kevätlukukaudella tukenasi globaalikasvatuksen ja kestävän elämäntavan edistämisessä. Tässä muutamia ajankohtaisia vinkkejä alkavaan vuoteen: Lähde mukaan koulutukseen! Seuraavissa […]

Lue lisää