globaalikoulu

Planin globaalikoulu on globaalikasvatuksen kokonaisuus, joka tarkastelee globaaleja kehityskysymyksiä erityisesti lapsen oikeuksien näkökulmasta. Se tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia välineitä maailman ymmärtämiseen ja muuttamiseen.

7 000 +

lasta ja nuorta osallistuu vuosittain Planin lasten oikeuksien tunneille
tilaa vierailu

200 +

kasvattajaa osallistuu vuosittain Planin täydennyskoulutuksiin
tilaa koulutus

1 000 +

Planin globaalikoulun uutiskirjeen tilaajaa
tilaa uutiskirje

Uusi koulutus yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta

kirjan kansi

Tule maksuttomaan täydennyskoulutukseen! Yhdessä kohti yhdenvertaista koulua -koulutuksesta saat monipuolisia eväitä koulun tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöhön, tietoa sukupuolitietoisesta kasvatuksesta ja antirasistisesta pedagogiikasta sekä valmiuksia huomioida oppijoiden moninaisuus. Koulutukseen kuuluu kolme koulutuspäivää, itsenäisiä ennakko- ja välitehtäviä sekä omassa koulussa toteutettava pedagoginen kokeilu. Koulutus alkaa syyskuussa, ja se toteutetaan verkossa.


Varaa nyt paikkasi koulutuksesta

Ilmastopeli

kirjan kansi

Plan Suomen STOP! Ilmastopeli on yläkoulun ja toisen asteen opiskelijaryhmille suunnattu oppimispeli, joka havainnollistaa paitsi ilmastonmuutosta myös vaurauden ja vaikutusmahdollisuuksien epätasaista jakautumista maailmassa. Lautapeli on alusta asti suunniteltu tukemaan ilmiöpohjaista oppimista ja soveltumaan jatkotyöskentelyn aiheeksi useamman aineen tunneille.

Tässä pelissä itse nuoret ovat muutoksentekijöitä ja pääsevät päättämään suurista valinnoista, joiden seuraukset tuntuvat niin vauraassa Suomessa, väkirikkaassa Nigeriassa kuin laajassa ja vuoristoisessa Perussakin.


Lue lisää ja tilaa peli

Lapsen oikeuksien kymppi

kirjan kansi

Lapsen oikeuksien kymppi on kymmenen kaksoistunnin mittainen opetuskokonaisuus, jonka avulla voi käsitellä oppilaiden kanssa lapsen oikeuksia ja kestävää kehitystä monipuolisesti ja toiminnallisesti. Opetuskokonaisuus on suunnattu alakoulun 4.–6.-luokkalaisille. Eri oppiaineita integroivana kokonaisuutena Lapsen oikeuksien kymppi soveltuu erinomaisesti monialaiseksi oppimiskokonaisuudeksi. Tilaa Lapsen oikeuksien kymppi -kirja itsellesi maksutta tai lataa se pdf-muodossa.


Lue lisää

Lähettiläät

kirjan kansi

Kaipaatko vaihtelua opetukseesi tai uutta näkökulmaa globaalikasvatukseen? Planin koulutetut lapsen oikeuksien lähettiläät tuovat tervetulleen lisän koulun globaalikasvatukseen. Voit tilata vierailun peruskouluun tai toiselle asteelle pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä tai Oulussa. Tavallisten luokkahuoneissa järjestettävien työpajojen lisäksi tarjolla on myös ulkotyöpajoja sekä vierailuja etäyhteyden avulla. Olipa toteutustapa mikä vain, työpajoissa käytetään monipuolisia ja osallistavia menetelmiä.


Lue lisää ja tilaa lähettiläsvierailu

Koulutukset

kirjan kansi

Koulutamme vuosittain satoja kasvatusalan ammattilaisia globaalikasvatuksen näkökulmista ja menetelmistä. Koulutukset ovat maksuttomia osallistujille, ja ne soveltuvat veso-koulutuksiksi. Järjestämme tilauskoulutuksia myös webinaareina. Tarjoamamme tilauskoulutukset vuonna 2022 ovat:
- Näkökulmaksi tasa-arvo!
- Yhdenvertaisia kohtaamisia – Moninaisuus ja antirasismi kouluissa
- Vihapuheesta dialogiin
- Koulu kestävää tulevaisuutta rakentamassa


Lue lisää

Maailman ympäri -peli

kirjan kansi

Suosittu Maailman ympäri -verkkopeli käsittelee lapsen oikeuksia ja globaaleja kehityskysymyksiä sekä lasten arkea eri puolilla maailmaa. Peli tutustuttaa YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen ja haastaa pohtimaan globaaleja syy-seuraussuhteita, toteuttaen näin perusopetuksen opetussuunnitelman perusteita. Verkkopeli sopii alakouluun.


Tutustu peliin

Työssämme tapahtuu

24.11.2022

Avoin työpaikka: Globaalikasvatuksen suunnittelija

Plan etsii uutta globaalikasvatuksen suunnittelijaa toteuttamaan kasvatusalan ammattilaisille suunnattuja koulutuskokonaisuuksia ja kehittämään uusia opetusmenetelmiä ja -materiaaleja. Suunnittelija tukee yhdessä muiden globaalikoulun asiantuntijoiden kanssa koulujen […]

Lue lisää