Eväitä varhaiskasvatukseen

Miten käsitellä lapsen oikeuksia, kestävää kehitystä ja muita varhaiskasvatussuunnitelman perusteissa tärkeiksi määriteltyjä globaalikasvatuksen teemoja varhaiskasvatukseen sopivilla pedagogisilla menetelmillä? Koulutuksessa opit konkreettisia menetelmiä ja leikinomaisia harjoituksia, joita voit käyttää lasten kanssa. Pääset lisäksi pohtimaan, miksi lapsen oikeuksista ja kestävästä kehityksestä on tärkeää puhua jo varhaiskasvatuksessa ja miten globaalikasvatus kehittää tietoja, taitoja, arvoja ja asenteita.

Sisältö:

• Globaalikasvatus varhaiskasvatuksessa – mitä, miksi ja miten?
  • Sosiaalisesti, kulttuurisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä toiminta varhaiskasvatuksessa
  • Lapsen oikeudet ja niiden merkitys varhaiskasvatuksen kannalta
  • Konkreettisia menetelmiä, joiden avulla teemoja voi käsitellä varhaiskasvatusikäisten kanssa

Kenelle: Koulutus soveltuu kaikille varhaiskasvatuksen ammattilaisille.

Kesto: Suosittelemme kestoksi 2,5 tuntia, mutta kesto on neuvoteltavissa.

Toteutus: Korona-aikana suosittelemme koulutuksen toteuttamista virtuaalisesti Microsoft Teamsissa. Verkkokoulutus on vuorovaikutteinen ja osallistava. Koulutus on tilaajalle ja osallistujille maksuton.

Koulutuksen jälkeen

• tiedät, mitä globaalikasvatus on ja miksi se on luonteva osa varhaiskasvatusta,
  • tiedostat, mitä tietoja, taitoja, arvoja ja asenteita globaalikasvatus kehittää,
  • osaat menetelmiä ja leikinomaisia harjoituksia, joiden avulla lapsen oikeuksia, kestävää kehitystä ja muita globaalikasvatuksen teemoja voi käsitellä lasten kanssa.

Opettajien palautetta koulutuksesta:

”Kiitos antoisasta koulutuksesta, josta sai eväitä varhaiskasvatuksen arkeen.”
”Koulutus onnistui Teamsilla hienosti. Yhteydet ja asia toimi”
”Kouluttajien selkeys, konkretia, hyvät ja selkeät diat, ladattavat ja tilattavat materiaalit aina plussaa!! :)”

Koulutuksen toteuttavat Plan International Suomen Globaalikoulun asiantuntijat.

Kysy lisää ja tilaa koulutus:
Leena Honkasalo, 050 562 8470, leena.honkasalo@plan-international.org