Videot

Toiset Malalat

Malala Yousafzai on tunnettu pakistanilainen koulutuksen puolesta puhuva tyttöaktivisti. Tällä videolla puhuvat "toiset Malalat", pakistanilaiset tytöt jotka ovat kamppailleet oikeudestaan päästä kouluun. Planin epäviralliset koulutuskeskukset ovat Pakistanissa monelle tytölle ainoa mahdollisuus saada koulutus.

Alison – Nicaraguasta

Tässä on Alison Nicaraguasta. Annoimme hänelle kameran ja pyysimme häntä kertomaan elämästään.

Lempijuttuni – Hennockin tarina

Jokaisella lapsella on oikeus leikkiä. Mitä tämä tarkoittaa? Tutustu Hennockiin – hän kertoo sinulle kaiken siitä!

Tutustu maailman leikkeihin

Tanssiunelmia

Bangladeshiläisellä Jayashrilla on unelma. Hän haluaa tanssijaksi.
Jayashri pääsi tanssi- ja teatterikouluun, mutta isän sairastuttua joutui lopettamaan sen. Perheen elannon turvaamiseksi Jayashri käy töissä kutomossa.
70 % työssä käyvistä lapsista on tyttöjä. Plan pyrkii työssään parantamaan tyttöjen koulutustasoa, terveydenhuoltoa ja turvallisuutta.

Nuoret vihapuhetta vastaan – NO HATE

No Hate Speech Movement
plan.fi
nohatespeechmovement.org

Hurdles – Esteet (englanniksi)

Tasa-arvo on kestävän kehityksen ratkaiseva tekijä. Agenda 2030:n tavoite 5 on saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä vahvistaa naisten ja tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia.

Tutustu kestävän kehityksen tavoitteisiin

Plan katastrofisimulaattori – Roihu 2016

Hämeenlinnan Evolla heinäkuussa järjestetty suurleiri Roihu tarttui ajankohtaisiin aiheisiin. Perinteisten partiotaitojen harjoittelun ohella leiriläiset viettivät aikaa ohjelmalaaksoissa, joista yhdessä he samastuivat pakolaisen asemaan ja pohtivat lasten oikeuksia kriisitilanteissa.

Plan International esittely (englanniksi)

Näkymättömät tytöt (englanniksi)

Millions of girls are ‘invisible’ to governments and policy makers because they are not being counted.
We don’t count how many girls leave school because of early marriage, pregnancy or violence, exactly how many give birth before they turn 15, how many hours a day they spend working, what kind of work they do and whether they get paid for it.
Bringing visibility to these realities can change their lives.

Koska olen tyttö

Tytöt pystyvät mihin vaan, jos heille antaa mahdollisuuden. Tytöt ovat maailman kannattavin sijoitus. Koska olen tyttö -kampanjan video kertoo tyttöjen tilanteesta, unelmista ja mahdollisuuksista.

Mayan tarina

Kevään 2015 maanjäristyksistä toipuvassa Nepalissa kaikille syrjäseuduille ei ole edelleenkään kulkuyhteyksiä. Vapaaehtoisemme kiertävät syrjäisiä yhteisöjä ja jatkavat perustyötämme esimerkiksi lapsiavioliittojen kitkemiseksi. Nuorena naimisiin joutunut Maya pääsee nyt Planin avulla kouluun.

Champions of Change (englanniksi)

Champions of Change is a Plan International project that actively engages young men aged 14 to 18, from Latin America to carry out community actions to challenge harmful gender norms and stereotypes.

Priyan tarina

Intialainen Priya, 13, kertoo tarinansa. Hän eli viisi vuotta kotiorjana ja ikävöi perhettään ja kouluaan. Lastenoikeusjärjestö Planin avulla Priya pääsi vapaaksi

Zarinin ja Saban tarina

Intiassa tytöt kohtaavat sukupuolensa vuoksi väkivaltaa ja syrjintää. Moni tyttövauva jää syntymättä. Kymmenkuinen Saba on onnekas, koska hänen äitinsä Zarin, 18, aikoo tarjota Saballe samat mahdollisuudet kuin poika saisi.

Heenan tarina

Intialainen Heena, 18, kertoo tarinansa. Hän joutui lapsena naimisiin ja koki henkistä ja fyysistä väkivaltaa. Nyt Heena haaveilee poliisin ammatista ja opettelee itsepuolustusta Planin tyttöryhmässä.

Planin globaalikoulun video kertoo, mistä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa on kyse.

Nyt kuuntele mua!

Nyt kuuntele mua! on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu kappale. Kappaleen on säveltänyt Kengurumeningistä tuttu Klaus Tuominen ja tanssikoreografian on tehnyt Marko Keränen.