Varhaiskasvatus

Maailmanpaja – Kerhonohjaajan opas lapsen oikeuksista

Maailmanpaja-opas on suunnattu alakoulujen (5.-6.luokkalaisten) kerhotoiminnan ohjaajille ja opettajille. Menetelmäopas keskittyy yhteiskunnalliseen kerhotoimintaan. Keskeisiä teemoja ovat lapsen oikeudet, yhteisiin asioihin vaikuttaminen ja globaalin maailman kysymyksiin tutustuminen. Kirjassa on kolme eri mittaista kerhokokonaisuutta, joissa lapsen oikeuksiin liittyviä teemoja käsitellään erityisesti mediakasvatuksen keinoin. Toteutettu yhteistyössä Kehittämiskeskus Opinkirjon kanssa.

Tutustu julkaisuun

Muistiepeli – peli

"Muistiepeli" on pääasiassa 6 - 10 -vuotiaille lapsille suunnattu muistipeli, jossa lapsen oikeuksien peruskysymykset tulevat elävästi esille kuvien ja lorujen kautta. Tässä ladattavassa tiedostossa kortit ovat A5 kokoa ja tulostamisen helpottamiseksi kaksi korttia on sijoitettu A4 -kokoiselle paperiarkille. Pahvinen Muistiepeli -korttipakka on myös tilattavissa Planin toimistolta, ks. kohta "Tilattavat opetusmateriaalit".

Lataa Muistiepeli

Tehtäviä lapsen oikeuksista

Eri-ikäisille sopivia toiminnallisia tehtäviä. Jokaisen tehtävän yhteydessä on erikseen mainittu ikäryhmä.

Lataa tehtävät

Kaiken maailman leikit -ideapakka

Globaalien pihaleikkien ideapakasta löytyy monenlaisia leikkejä eri puolilta maailmaa. Ideapakka avaa uusia näkökulmia muihin maihin ja kulttuureihin hauskan tekemisen kautta. Oivallinen esimerkiksi välituntileikkeihin. Ideapakka on Ideakosken tuotemerkki.

Lataa ideapakka

Ashwinin tarina

Uusittu versio Ashwinin tarinasta. Kuvitus Johanna Välinoro.

Lataa kuvat
Lataa tarina

Planin globaalikoulun video kertoo, mistä YK:n lapsen oikeuksien sopimuksessa on kyse.

Nyt kuuntele mua!

Nyt kuuntele mua! on YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen 20-vuotisjuhlavuoden kunniaksi julkaistu kappale. Kappaleen on säveltänyt Kengurumeningistä tuttu Klaus Tuominen ja tanssikoreografian on tehnyt Marko Keränen.