Tilattavat opetusmateriaalit

Plan Suomi on tuottanut globaalikasvatusmateriaaleja, joita voi tilata opetuskäyttöön. Aineistot on tehty useiden eri yhteistyötahojen kanssa ja ne on tarkoitettu erityisesti koulujen, nuorisotalojen, järjestöjen, päiväkotien ja seurakuntien työvälineiksi.

Globaalikasvatusmateriaalit ovat maksuttomia ja niitä voi tilata postituskulujen hinnalla tilauslomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta kotimaa @ plan.fi.

Disability Awareness Toolkit ei ole tilattavissa, mutta materiaalin pdf-tiedosto on ladattavissa tältä sivulta.

• Tilaa materiaalia lapsen oikeuksista

Materiaali on maksutonta, mutta postituskulut laskutetaan tilaajalta.

Vihapuheesta dialogiin – koulutusmateriaali vihapuhetta käsitteleville oppitunneille

Vihapuheesta dialogiin -koulutusmateriaali tarjoaa tietoa ajankohtaisesta ongelmasta: vihapuheesta. Mitä on vihapuhe tai vihainen puhe? Miksi vihapuhe uhkaa sananvapautta?
Materiaali sisältää toiminnallisia, osallistavia menetelmiä, joiden avulla vihapuhetta voi käsitellä nuorten kanssa ja kehittää yhdessä ratkaisuja vihapuheeseen.
Materiaali on suunnattu ensisijaisesti yläkoulussa ja lukiossa tai toisella asteella toimiville kasvattajille.

Lapsen oikeuksien kymppi – opetuskokonaisuus

Lapsen oikeuksien kymppi on opetuskokonaisuus, johon on koottu kymmenen kaksoistunnin verran asiaa opetussuunnitelmiin vahvasti liittyvistä globaalikasvatuksen teemoista. Kirjan avulla pääset oppilaiden kanssa käsittelemään lapsen oikeuksiin liittyviä globaaleja kysymyksiä toiminnallisesti ja monipuolisesti.

Maailmanpaja – Kerhonohjaajan opas lapsen oikeuksista

Maailmanpaja-opas on suunnattu alakoulujen (5.-6.luokkalaisten) kerhotoiminnan ohjaajille ja opettajille. Menetelmäopas keskittyy yhteiskunnalliseen kerhotoimintaan. Keskeisiä teemoja ovat lapsen oikeudet, yhteisiin asioihin vaikuttaminen ja globaalin maailman kysymyksiin tutustuminen. Kirjassa on kolme eri mittaista kerhokokonaisuutta, joissa lapsen oikeuksiin liittyviä teemoja käsitellään erityisesti mediakasvatuksen keinoin. Toteutettu yhteistyössä Kehittämiskeskus Opinkirjon kanssa.

Kuvien tarinat

Kuvien tarinat – artikkeleita ja tehtäviä lapsen oikeuksien näkökulmasta -opetusmateriaali sisältää media-, taide- ja museoalan asiantuntijoiden artikkeleita lasten oikeuksista ja visuaalisesta kuvanlukutaidosta, media- ja taidekuvia sekä kuviin liittyviä tehtäviä. Kirja on suunnattu erityisesti alakoulujen opettajille ja museopedagogeille.

Muistiepeli – peli

"Muistiepeli" on pääasiassa 6 - 10 -vuotiaille lapsille suunnattu muistipeli, jossa lapsen oikeuksien peruskysymykset tulevat elävästi esille kuvien ja lorujen kautta. Tässä ladattavassa tiedostossa kortit ovat A5 kokoa ja tulostamisen helpottamiseksi kaksi korttia on sijoitettu A4 -kokoiselle paperiarkille. Pahvinen Muistiepeli -korttipakka on myös tilattavissa Planin toimistolta, ks. kohta "Tilattavat opetusmateriaalit".

Lataa Muistiepeli

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – English)

The Disability Awareness Toolkit is a resource that is aimed at providing field staff and volunteers with the knowledge and materials needed to assist in introducing disability to communities and challenging negative perceptions.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – French)

Le présent kit vise à outiller les équipes de terrain et les volontaires de ressources qui pourront les aider à expliquer le handicap aux communautés et à lutter contre les perceptions négatives.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – Portuguese)

Este Kit tem como objetivo equipar as equipas no terreno e os voluntários com recursos que ajudem a introduzir a deficiência à comunidade e a questionar as percepções negativas.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Asia (Mekhong) – English)

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Americas – Spanish)

Este kit tiene por objeto equipar al personal de campo y a los voluntarios de un recurso que pueda ayudarles a presentar las discapacidades a las comunidades y a cuestionar las percepciones negativas.