Tilattavat opetusmateriaalit

Plan Suomi on tuottanut globaalikasvatusmateriaaleja, joita voi tilata opetuskäyttöön. Aineistot on tehty useiden eri yhteistyötahojen kanssa ja ne on tarkoitettu erityisesti koulujen, nuorisotalojen, järjestöjen, päiväkotien ja seurakuntien työvälineiksi.

Globaalikasvatusmateriaalit ovat maksuttomia ja niitä voi tilata postituskulujen hinnalla tilauslomakkeella tai sähköpostitse osoitteesta kotimaa @ plan.fi.

Disability Awareness Toolkit ei ole tilattavissa, mutta materiaalin pdf-tiedosto on ladattavissa tältä sivulta.

• Tilaa materiaalia lapsen oikeuksista

Materiaali on maksutonta.

Ta din rätt – ett kortspel för att lära känna FN:s Barnkonvention

Ta din rätt är ett kortspel för barn och vuxna. Med spelet lär man sig om FN:s Barnkonvention. Spelet är en vanlig kortlek på 52 kort och 2 jokrar, för att Barnkonventionen har 54 artiklar. Det finns ett kort för varje Barnkonventionens artikel, med information om artikeln. Kortlek kan användas för vilken vanlig kortspel som helst, men med leket kommer också instruktioner till Ta din rätt -spelet, som kan användas att lära mer om Barnkonventionen.

Korlek går att beställas gratis från Plan, genom att skicka mejl till kotimaa @ plan.fi.

Minneskoj – memoryspel om barnets rättigheter

Minneskoj är ett memoryspel för 6-10 åringar. Genom att spela lär sig spelarna om grundfrågorna i barnets rättigheter - rätt till hälsa, utbildning, namn, lek, bra levnadstandard - på ett levande sått genom bilder och dikter.
I spelet försöker man precis samma sätt som i vanliga memoryspel få par, men paren kompletterar varandra på ett skojigt sätt: bilderna är lite annorlunda coh rimmen fortsätter från ett kort tlll ett annat.
Kortleken innehåller två olika spelregler: de första är framför allt för barn som just kommit upp i skolålder, och de andra för lite äldre. Spelet passar även för barn i förskoleåldern.

Minneskoj -spelet går att beställas helt gratis från kotimaa @ plan.fi

Emme vaikene – mitä on vihapuhe ja miten se liittyy sukupuoleen? THL:n opas nuorille

#EmmeVaikene – Mitä on vihapuhe ja miten se liittyy sukupuoleen? -opas sisältää tietoa vihapuheesta ja sen vaikutuksista sukupuolinäkökulmasta. Oppaan on tehnyt tasa-arvotiedon keskus THL 2016. Oppaaseen on koottu ohjeita siitä, miten toimia kohdatessaan vihapuhetta sekä tahoja, joilta voi saada apua. Materiaali on suunnattu 13–18-vuotiaille nuorille.

Tasa-arvotiedon keskus (THL) on laatinut oppaan Pohjoismaiden ministerineuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Työn pohjana on ollut Norjassa laadittu opas Ikke Greit, josta jokainen Pohjoismaa toteuttaa oman versionsa.

Emme vaikene -opasta voi tilata Planin kautta painettuna versiona esimerkiksi jaettavaksi luokassa.

Tutustu julkaisuun

Vihapuheesta dialogiin – koulutusmateriaali vihapuhetta käsitteleville oppitunneille

Vihapuheesta dialogiin -koulutusmateriaali tarjoaa tietoa ajankohtaisesta ongelmasta: vihapuheesta. Mitä on vihapuhe tai vihainen puhe? Miksi vihapuhe uhkaa sananvapautta?
Materiaali sisältää toiminnallisia, osallistavia menetelmiä, joiden avulla vihapuhetta voi käsitellä nuorten kanssa ja kehittää yhdessä ratkaisuja vihapuheeseen.
Materiaali on suunnattu ensisijaisesti yläkoulussa ja lukiossa tai toisella asteella toimiville kasvattajille.

Lapsen oikeuksien kymppi – opetuskokonaisuus

Lapsen oikeuksien kymppi on opetuskokonaisuus, johon on koottu kymmenen kaksoistunnin verran asiaa opetussuunnitelmiin vahvasti liittyvistä globaalikasvatuksen teemoista. Kirjan avulla pääset oppilaiden kanssa käsittelemään lapsen oikeuksiin liittyviä globaaleja kysymyksiä toiminnallisesti ja monipuolisesti.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – English)

The Disability Awareness Toolkit is a resource that is aimed at providing field staff and volunteers with the knowledge and materials needed to assist in introducing disability to communities and challenging negative perceptions.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – French)

Le présent kit vise à outiller les équipes de terrain et les volontaires de ressources qui pourront les aider à expliquer le handicap aux communautés et à lutter contre les perceptions négatives.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Sub Saharan Africa – Portuguese)

Este Kit tem como objetivo equipar as equipas no terreno e os voluntários com recursos que ajudem a introduzir a deficiência à comunidade e a questionar as percepções negativas.

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Asia (Mekhong) – English)

Tutustu julkaisuun

Disability Awareness Toolkit (Americas – Spanish)

Este kit tiene por objeto equipar al personal de campo y a los voluntarios de un recurso que pueda ayudarles a presentar las discapacidades a las comunidades y a cuestionar las percepciones negativas.

Kaiken maailman leikit -ideapakka

Globaalien pihaleikkien ideapakasta löytyy monenlaisia leikkejä eri puolilta maailmaa. Ideapakka avaa uusia näkökulmia muihin maihin ja kulttuureihin hauskan tekemisen kautta. Oivallinen esimerkiksi välituntileikkeihin. Ideapakka on Ideakosken tuotemerkki.

Lataa ideapakka